Doelgroepen Regionaal Landschap Leie en Schelde

Van particulier tot overheid, van advies verlenen tot actief meewerken aan een duurzaam landschap. We staan voor jou klaar met raad en daad. Ontdek hier hoe wij jou kunnen helpen.

Als particulier

Woon je in één van de steden of gemeenten binnen ons werkingsgebied en wil je meebouwen aan een mooi en duurzaam landschap? Neem contact op! Wie weet kunnen we je ondersteunen met een landschapsplan op maat of kom je in aanmerking voor een van onze biodiversiteitsacties!

ONZE PROJECTEN
© RLLS

Als landbouwer

Als landbouwer kan je bij ons terecht voor ondersteuning, advies en aanplantingen in de vorm van een landschapsbedrijfsplan. We kunnen je ook op weg helpen rond het beheer van graslanden, bescherming van akker- en weidevogels en nog veel meer!

SCHADUWBOMEN
© RLLS

Als overheid

Het Regionaal Landschap Leie en Schelde werkt samen met de steden en gemeenten uit Zuid-West-Vlaanderen aan projecten rond landschap, klimaat, biodiversiteit, buurtgroen en beeldkwaliteit in de bebouwde omgeving. De projecten moeten steeds passen binnen onze doelstellingen en een bijdrage leveren aan de biodiversiteit, landschap en beleving. 

GROENE PRIKKELS
© RLLS

Als vereniging

Heel wat spelers uit het landschap zoals natuur-, landbouw-, jacht-, toeristische – en erfgoedorganisaties zijn bij ons Regionaal Landschap aangesloten als lid of partner. Heb je interesse om met ons samen te werken als vereniging? Wij horen het graag!

Als school

Natuur heeft een positieve invloed op kinderen. Net daarom transformeren we grijze speelplaatsen tot avontuurlijke natuurspeelplaatsen waar kinderen kunnen klimmen en klauteren op speelheuvels, door wilgenhutten of langs boomstronken. Natuurlijke speelelementen die de fantasie prikkelen en kinderen stimuleren om te spelen staan bij ons centraal.

Als vrijwilliger

Wil je zelf je handen uit de mouwen steken? We zijn steeds op zoek naar vrijwilligers om ons te ondersteunen bij onze projecten. Zo zoeken we helpende handen voor onze amfibieënwerking en via het project Goed Geknot kunnen vrijwilligers met ervaring in knotten aan de slag.

Misschien vind je dit ook interessant:

Ontdek ons team
© RLLS
Contacteer ons
© Miles Burke - Unsplash