Nieuwe recreatieve hotspot en Blob-wandeling in Wervik geopend

Blob en Virovos de zwaluw gidsen je door Laag-Vlaanderen.Delen

Alweer een nieuwe Blob-wandeling? Jazeker! Deze keer nemen Blob en zijn nieuwe vriend Virovos de zwaluw je mee op natuuravontuur door Laag-Vlaanderen.

Tijdens de wandeling doorkruis je een gebied dat ooit bevolkt was door die rare jongens, de Romeinen! Vandaag is het een paradijs voor mens en dier. Natuurliefhebbers komen hier volop aan hun trekken door de gevarieerde fauna en flora. Virovos en Blob leren de deelnemers alles over dit unieke gebied langs de Leie. 

De wandeling is een initiatief van Stad Wervik, Regionaal Landschap Leie en Schelde, Toerisme Leiestreek en de Provincie West-Vlaanderen. 

Download hier de nieuwe brochure

ROUTE (PDF)

Over Blob-wandelingen

De Blob-wandelingen richten zich op gezinnen en bieden hen een avontuurlijke en educatieve wandelervaring in eigen streek. De combinatie van interactie met educatie nodigt deelnemers uit om steden en gemeenten te verkennen op een verfrissende, losse en leerrijke manier. 

MEER INFO OVER BLOB-WANDELINGEN

Nieuwe recreatieve hotspot in De Riemeers

Tegelijkertijd werd ook de nieuwe speelzone aan De Riemeers ingehuldigd. Westtoer, Provincie West-Vlaanderen en Toerisme Leiestreek creëerden er een magnifieke rustplek langs het water. Regionaal Landschap Leie en Schelde verhoogde de biodiversiteit door een poel te graven. Toerisme, recreatie, natuur en educatie vormen er zo een mooi geheel!

© RLLS
© RLLS